For- og ulemper ved at rejse som ung

De fleste mennesker vil gerne rejse rundt i verden, men der er nogle, der tøver på grund af forskellige omstændigheder. For unge mennesker kan det at rejse virke som en skræmmende opgave på grund af visse forpligtelser, de har derhjemme. Der er dog flere fordele og ulemper ved at rejse som ung, som man bør tage i betragtning.

Fordelene ved at rejse som ung
Den første fordel er, at du har mere energi til at gøre ting. Når man er yngre, har man generelt mere energi, end når man er ældre. Det betyder, at du kan tage ud og udforske mere uden at blive let træt. Du kan også deltage i aktiviteter, som måske er for anstrengende for ældre rejsende.

For det andet har du måske mere tid til at rejse. Når du først kommer ind på arbejdsmarkedet på fuld tid og slår dig ned, kan det være sværere at finde tid eller penge til at rejse. Hvis du ønsker at se verden, har du de bedste muligheder for at gøre det, mens du er ung.

For det tredje er vandrehjem billigere (eller endda gratis). Når man rejser med et stramt budget, hjælper hver lille smule, man sparer, til. Hvis du er under 26 år gammel, kan du bo på visse vandrehjem gratis eller til nedsat pris. Det giver dig flere penge at bruge på andre aspekter af din rejse, f.eks. souvenirs eller aktiviteter.

For det fjerde tilbyder virksomheder rabatter til unge mennesker. Mange virksomheder forstår, at unge mennesker ikke har mange penge, så de tilbyder rabatter specielt til dem. Dette omfatter flyselskaber, museer og endda nogle hoteller. Lav lidt research, før du booker noget, for at se, om der er nogen tilbud til rådighed. Du kan også rejse igennem en højskole, som fx https://www.hojskolendk.dk/.

Endelig får mange unge mennesker studierabatter, som kan spare mange penge, når de rejser. Dette omfatter rabatter på flyrejser, indkvartering, mad og attraktioner. Hvis du har et gyldigt studiekort, skal du sørge for at udnytte disse tilbud!

Ulemperne ved at rejse som ung
Der er også nogle ulemper, der følger med at være en ung rejsende. Den første er, at nogle lande måske ikke anser dig for at være voksen endnu, hvilket kan begrænse, hvad du kan gøre eller se. I Europa er det f.eks. tilladt at drikke alkohol i de fleste lande at være 18 år, men 21 år i andre lande. Det kan påvirke dine muligheder for at gå ud og nyde nattelivet på visse destinationer, medmindre du er villig til at bryde loven. Nogle attraktioner kan også have aldersbegrænsninger, som kan forhindre dig i at tage på visse forlystelser eller se visse seværdigheder. En anden ulempe er, at da de fleste unge mennesker stadig går i skole eller lige er begyndt på deres karriere, har de sandsynligvis ikke meget ferietid, hvilket begrænser, hvor længe de kan rejse. Helligdage som jul og påske kan også gøre det svært at finde billige flyrejser og overnatningsmuligheder, da efterspørgslen vil være stor i disse perioder. Og endelig har mange unge mennesker ganske enkelt ikke de økonomiske ressourcer til at rejse så ofte eller så længe, som de gerne ville, fordi de ikke har haft tid til at spare nok penge op endnu …

Hvad betyder alt dette for en person, der overvejer at rejse? Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tage på din drømmerejse, fordi du er ung, skal du afveje fordele og ulemper nøje, før du træffer din beslutning – men lad ikke alderen stoppe dig fra at se verden! Når alt kommer til alt er ungdommen kun midlertidig, men minderne fra fantastiske eventyr vil vare hele livet . . . .

indlæg du måske vil kunne lide